Bekijx

Multimedia

Fotografie Videografie Webdesign Mobile website Startpagina Grafische vormgeving Contact

WIE IS


Achter Bekijx Multimedia schuilt Erik Bierenbroodspot, foto- en videograaf,

designer en producent. Beeld is zijn passie! Hij kan uren bezig zijn met het

uitzoeken en perfectioneren van zijn beelden, want het zit ‘m in details.

Haute couture, vormgeving dienstbaar aan uw communicatieproces, om te

laten zien wie u bent!


Erik (1962) is autodidact en al vanaf zijn kinderjaren bezig met fotografie.

Vanaf 1980 is fotografie een onlosdenkbaar deel van zijn leven geworden.  


Met de aanschaf van een spiegelreflex (Praktica MTL3), een 28, 50 en 135mm objectief, werden zijn eerste reis- en zelfs huwelijksreportages gemaakt. De passie sloeg toe waarna Erik in 1989 besloot zich als professional te vestigen als freelance fotograaf met studio en eigen doka. Reclame-fotografie was zijn ideaal en om het hoofd boven water te houden werkte Erik voor diverse gevestigde fotografen waar hij voornamelijk huwelijks-reportages verzorgde. De Praktica was inmiddels al omgeruild voor een Nikon F3 en een Bronica middenformaat (6x6) camera. Later kwam hier een Hasselblad, een technische camera (4x5”) en een Mamiya RB (6x7cm) bij.


De studio bestaat inmiddels niet meer, Erik werkt liever op locatie. Gebruik maken van en oplossingen zoeken voor de factoren die op dat moment spelen is voor hem veel uitdagender. Wel maakt Erik regelmatig gebruik van zijn portable studioflitsers (Multiblitz 3x900ws + 3x300ws) om het licht naar zijn hand te zetten mits het met HDR fotografie niet lukt. Geen toeters en bellen als het niet nodig is en zo onzichtbaar mogelijk werken is het motto van Erik. Zo af en toe ontkom je niet aan een professionele studio. Dan maakt Erik gebruik van een studio in Meppel.


Erik zijn camerabody is nu digitaal geworden en de doka heeft plaats gemaakt voor digitale fotobewerking achter een beeldscherm. Toch is Erik hier op zijn eigen manier mee bezig. Op zijn digitale camerabody zet hij nog steeds graag zijn oudere objectieven (lenzen) om volledige controle op zijn werk te houden. Het gaat immers om fotografie en niet om elektronica en pixels, aldus Erik. En de huidige professionele digitale camera’s zijn prachtig om mee te werken in combinatie met het nog echte glaswerk in metaal!


Vanaf eind 2011 kreeg ook de videografie zijn belangstelling. Op locatie en in de studio zorgt Erik dat de beelden vlot verwerkt worden tot een aantrekkelijke videopresentatie. In zijn audiostudio worden regelmatig geluidsopnamen gemaakt voor achtergrondmuziek en voice-overs. Webdesign en DTP-werk is dan een logische vervolg-stap als je gevoel hebt voor het opmaken van beeld.


Erik vind het fantastisch dat steeds meer ondernemingen merken dat het zeer efficiënt is en echt in prijs scheelt om als alles dat met beeld te maken heeft bij één bedrijf onder te brengen. En dan het liefst een bedrijf dat perfect aanvoelt wat de ondernemer en de doelgroep nodig heeft. En als dat dan Bekijx mag zijn…

  

Website voor particuliere opdrachten Fotografie Videografie Webdesign Grafische vormgeving Contact

Bekijx Multimedia | Steggerda Noord Nederland | Telefoon: 06-13677951 | Email: email@bekijx.nl