Bekijx

Multimedia

Fotografie Videografie Webdesign Mobile website Startpagina Grafische vormgeving Contact

Als het even niet helemaal meezit


Natuurlijk is het prettig als ter plaatse een locatie volledig uitgelicht kan worden om in één keer goed gefotografeerd te worden. Primair betekent dit tijdwinst, dus minder kosten aan nabewerkingen. Eén van onze opdrachtgevers heeft Bekijx Multimedia opdracht gegeven een nieuwe kastenlijn te fotograferen voor nieuw uit te brengen foldermateriaal. Deze kasten worden normaliter exact op maat gemaakt en geplaatst. De kasten sluiten exact aan op wanden, plafond en kozijnen. De kastenlijn is nog niet in productie genomen en er zijn dus geen bestaande locaties te fotograferen. Uiteindelijk zijn er een viertal kasten gemaakt en in een open ruimte gefotografeerd. De basis aan decoratie is door styliste Manon aangebracht. De rest is via beeldbewerking weggehaald en toegevoegd. We nemen u even mee in het proces van één van die kasten .

Terug naar fotografie

Deze afbeelding laat het uiteindelijke resultaat zien. U ziet de kast opgesloten tussen twee raamkozijnen, het plafond en de vloer.

Onder toeziend oog van onze opdrachtgevers zorgt Bekijx styliste Manon dat de ruimte er als een slaapkamer uit gaat zien. Fotograaf Erik is ondertussen al bezig met het opstellen van de studio-verlichting.

Dit is het resultaat waar wij mee thuis kwamen. Drie afbeeldingen, in RAW gefotografeerd, bestemd om als ‘panorama’ samengevoegd te worden waardoor er één beeld ontstaat. Op deze manier ontstaat er een beeld met een extreem hoge resolutie om ook later grote posters te kunnen drukken zonder verlies van kwaliteit in scherpte, detail en kleur.    


Door de reflectie van de wanden lopen de schaduwen op de kast tegen crème aan. Per zijvlak en per deur is is de kast per onderdeel op de juiste tint gebracht. Iets schaduw moet blijven bestaan, anders heeft een afbeelding uiteindelijk geen leven. Vervolgens is de kast in een juist perspectief gezet. Alle verticale lijnen moeten 100% verticaal zijn.

Hier ziet u dat de kast is samengevoegd tot één beeld. Vervolgens is er door middel van beeldbewerking een plafond en wanden links en rechts van de kast aangebracht. Vervolgens zijn er ‘schaduwen’ op de wand gemaakt om een wat meer realistisch beeld te creëren. De ‘visuele echtheid’ neemt nog wat meer toe door het plaatsen van vloer- en plafond-plinten. Hierdoor neemt het driedimensionale effect toe.  

Nu moet het nog lijken dat de kast daadwerkelijk op maat gemaakt is. En niet alleen van vloer tot plafond. Dit kan door het plaatsen van twee ramen die van tevoren in het juiste perspectief gemaakt zijn met beeldbewerkingstechnieken.

Aangezien er normaliter glas in een raam zit en je niet tegen een wit vlak aankijkt, is er een afbeelding van een tuin achter de ramen geplaatst. Nu hoeft er alleen nog een glimmende plek van het potje in de rechter kast weggewerkt worden.

Beeldbewerking, vrijstaand maken, kleur-correctie, perspectief-correctie, onderwerpen toevoegen, retoucheren, allemaal foto-bewerkingen die voor een optimaal eindresultaat zorgen.

Terug naar fotografie